Trendy interného kontrolovania a interného auditu využívané v podnikateľských subjektoch v dynamickom podnikateľskom prostredí - Mišún, Juraj, 1978-
Kontrolovanie postupne získava čoraz väčší význam ako posledná funkcia riadenia, avšak vďaka hospodárskej kríze bol na kontrolovanie kladený z pohľadu podnikovohospodárskeho prostredia opäť výraznejšie väčší dôraz ako pred samotnou krízou. Jedným z dôvodov bolo aj znižovanie chybovosti a strát v jednotlivých krokoch transformačného procesu, ktorým sa dalo predísť vďaka kontrole. Kontrola taktiež umožnila znižovanie nákladov či zvyšovanie kvality, a s tým súvisiacej zmeny ceny výrobkov či služieb. Počas krízy to pôsobilo ako výrazná konkurenčná výhoda a umožnilo to podniku udržanie či zväčšenie trhového podielu a trhovej pozície potrebnej pre prežitie samotného podniku počas obdobia hospodárskej krízy. Pohľad na manažérsku funkciu kontrolovania a trendy interného kontrolovania a interného auditu využívané v podnikoch v podnikateľskom prostredí, ktoré sa neustále mení a vyvíja.