Ochrana osobných údajov v kontexte práva EÚ - Nováčková, Daniela
V dôsledku nástupu digitálnych technológií, ktoré menia každodenný život občanov, podnikateľov a iných subjektov, Európska únia prijíma aj právne akty týkajúce sa ochrany fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov. Dané akty sú súčasťou Stratégie formovania digitálneho hospodárstva EÚ. V súčasnosti najviac diskutovanou témou je nové nariadenie (2016) o ochrane osobných údajov, ktoré budú členské štáty implementovať od 25 mája 2018. Analýza zodpovednosti Slovenskej republiky za plnenie medzinárodných záväzkov vyplývajúcich z členstva v Európskej únii a právny systém ochrany osobných údajov Európskej únie. Podstata ochrany osobných údajov v kontexte právnej úpravy EÚ.