Creating an investment portfolio in terms of sustainability of the investment - Katrenčík, Ivan
Proces tvorby portfólia má za úlohu rozhodnúť, ako má investor investovať, a to najmä kde, v akom množstve a v akom čase. Cieľom portfólia potom je, zabezpečiť pre investora také investičné nástroje, ktoré mu prinesú požadovaný výnos s čo najmenším rizikom tzv. diverzifikácia rizika. Stanovenie vhodného investičného portfólia pre podniky pôsobiace v rámci chemického a plastikárskeho priemyslu.