Trendy a modernizácia v nákladnej doprave - Kuperová, Martina
Doprava je významným faktorom pôsobiacim na rozvoj hospodárstva. Vo svojej podstate je spätá s ktoroukoľvek oblasťou a sférou v krajine a bez nej by ani jedno odvetvie či služba nefungovali správne a efektívne. Slovensko má v rámci Európy dobrú strategickú polohu a význam nákladnej dopravy nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe neustále rastie. Pre potreby rozvoja národného hospodárstva je nutné budovanie, modernizácia a obnova nielen dopravnej infraštruktúry, ale aj identifikácia nových príležitostí ktoré by nemali byť posudzované iba vo svetle súčasných podmienok, ale hlavne z hľadiska dlhodobého vývoja. Identifikácia problémov, ktoré by mali byť jasne definované a mali by viesť k eliminácii kľúčových úzkych miest. Potreba modernizácie dopravných komunikačných sietí je dôležitá aj pre vzostup do menej rozvinutých regiónov, nakoľko prílev nových investorov je podmienený práve kvalitnou dopravnou technologickou základňou.