Modely a algoritmy na riešenie úlohy kuriéra - Figurová, Dana
Okružné úlohy a optimalizácia dopravných ciest. Pickup and delivery problems (PDP). Najčastejší príklad úlohy PDP - úloha kuriérskej služby. Modely úloh kuriéra. Statická úloha kuriéra. Statická úloha kuriéra s časovými oknami. Optimalizácia balíkovej prepravy. Heuristické algoritmy na riešenie statickej úlohy kuriéra.