Pretrvávanie regionálnych disparít na Slovensku - Chocholatá, Michaela, 1977-
Poukázanie na pretrvávanie disparít medzi okresmi v Slovenskej republike v období 2001-2014 na báze nástrojov priestorovej analýzy dát. Predmetom analýzy je 5 socioekonomických indikátorov: priemerná nominálna mesačná mzda, Sauvyho index starnutia, miera nezamestnanosti, priemerné percento pracovnej neschopnosti a migračné saldo.