Voľba metódy odhadu produkčnej medzery Slovenskej republiky ako nástroja pre predikciu inflácie - Kameník, Martin
Odhad  produkčnej medzery Slovenskej republiky prostredníctvom vybraných metód a predvídane inflácie. Na základe výsledkov jednotlivých metód (model nepozorovaných komponentov, metóda produkčnej funkcie, štruktúrny vektorovo‐autoregresný (SVAR) model, Hodrick‐ Prescottov filter) analýza schopnosti predpovedať vývoj inflácie prostredníctvom out‐of‐ sample prognózy.