Why We Cannot Fully Understand the Variability of the Insurance Portfolio - Fecenko, Jozef
Správne posúdenie rizika, jeho modelovanie, klasifikácia a intenzita, pomocou vhodne vybraných premenných, je vo všeobecnosti dôležitou informáciou pre každú firmu, pokiaľ ide o jej ďalšiu hospodársku stratégiu, ale najmä pre poisťovne. Prezentácia rozsahu variability rizík, ktoré nemajú merateľné momenty. Rozsah variability rizík ukazuje, že existuje obmedzená schopnosť porozumieť im v celom portfóliu druhov rizík, ako aj v tarifných skupinách.