Starnutie populácie v krajinách Európskej únie - Hurný, František
Problematika starnutia populácie v krajinách EÚ. Znižovanie pôrodnosti a rast podielu starších na obyvateľstve EÚ. Mediánový vek v krajinách EÚ v rokoch 1960 a 2015. Dôvody starnutia populácie. Očakávaná dĺžka života v krajinách EÚ v rokoch 1960 a 2015. Miera pôrodnosti v krajinách EÚ v rokoch 1960 a 2015. Dopady starnutia populácie.