Hlavné komponenty nástrojov Business intelligence - Piecha, Marian
Nástroje Business intelligence (BI) sa zaoberajú získavaním dôležitých informácií z množstva dát, ktoré sa v podniku hromadia. Sú to nevyhnutné informácie, určené pre rozhodovanie vrcholového manažmentu. Nástroje BI podnikovým analytikom dokážu poskytnúť množinu prvkov, bez ktorých by nemohli uspieť v konkurenčnom prostredí. Sú zložené z rôznych komponentov a to od základných, akými sú agregované dáta, až po sofistikované. Bližšia charakteristika niektorých komponentov nástrojov BI.