Health and Healthcare as a Part of Well–being Indicators in EU - Petrovčiková, Katarína, 1977-
Analýza merania kvality života v Európskej únii. Kvalita života v EÚ sa meria ukazovateľmi definovanými deviatimi rôznymi skupinami: hmotné životné podmienky, produktívna alebo ostatná hlavná činnosť, zdravotníctvo a zdravotná starostlivosť, vzdelávanie, voľný čas a sociálne interakcie, ekonomická bezpečnosť a osobná bezpečnosť, riadenie a základné práva, prírodné a životné prostredie a životné prostredie celkových životných skúseností. Dimenzia zdravia a zdravotnej starostlivosti. Hlavné charakteristiky pre EÚ a pre jednotlivé štáty.