Vybrané metódy hodnotenia bonity podniku - Lukáč, Jozef, 1991-
Predpovedanie finančnej situácie podniku je dôležité, pretože dobre pripravená prognóza finančných výsledkov pomáha definovať budúce postavenie spoločnosti na trhu. Akékoľvek finančné rozhodovanie musí byť podložené finančnou analýzou. Preto jednou z rozhodujúcich fáz finančného manažmentu je finančná analýza. Finančná analýza prostredníctvom predikčných modelov je v súčasnosti jednou z najbežnejších spôsobov zisťovania finančnej situácie podnikov. Finančná analýza prostredníctvom predikčných modelov hovorí, kam podnik smeruje, či je na ceste k bankrotu, alebo či má dobrú finančnú situáciu. Charakteristika finančnej analýzy prostredníctvom bonitných modelov – Index bonity, Tamariho index a KAMF model a ich následná aplikácia vo vybranom podniku.