Rastúci význam kryptomien - Kosáková, Miroslava
Kryptomeny sú v súčasnosti vo finančnej oblasti fenoménom. Hoci tieto pseudomeny, často používané aj ako digitálne meny majú len zanedbateľný podiel na globálnom finančnom trhu a nepredstavujú riziko pre centrálne banky, sú predmetom významnej pozornosti ekonómov, finančnej verejnosti, ale aj centrálnych bankárov. Dôvodom je prudký vzostup najznámejšieho reprezentanta tejto kategórie – bitcoinu. Jeho hodnota v tomto roku stúpla o viac ako 1 800 % do začiatku decembra, čím sa dostal do povedomia aj širokej verejnosti.