110 rokov od podpisu Michala Bosáka na amerických dolárových bankovkách - Bosák, Martin, 1967-
Bankár Michal Bosák patrí medzi významných slovenských bankárov v Amerike na začiatku 20. storočia. Jeho meno sa však väčšinou spája iba s jeho podpisom na amerických 5-, 10- a 20-dolárových bankovkách z roku 1907 a jeho národnostné aktivity, či už v Amerike alebo na Slovensku, sa uvádzajú už v menšej miere. Málokedy sa uvádza, že ďalší významný podpis Michala Bosáka sa nachádza na Pittsburskej dohode z 30. mája 1918, ktorá bola základom vzniku Československa v októbri 1918. Podrobnejšie predstavenie podpisov Michala Bosáka na dolárových bankovkách v kontexte histórie amerických dolárov.