Oboustranné dopady CSR - Kotora, Bohumír
Spoločenská zodpovednosť sa stále viac dostáva do pozornosti komerčného sektora. Obrat a zisk už nepredstavujú jediné smerodajné ukazovatele, naopak firmy vstupujú do sociálno-kultúrnych väzieb, ktoré síce neprinášajú okamžitý finančný zisk, ale v dlhodobom horizonte sa táto investícia vracia v podobe pozitívneho obrazu u verejnosti aj obchodných partnerov. CSR aktivity (Corporate social responsibility) sa stali najmä u nadnárodných spoločností využívaným marketingovým nástrojom, ktorý prináša pozitíva pre obidve strany.