Multimodálna doprava: Investície sú nevyhnutné - Oravec, Jozef
Rast významu multimodálnej prepravy v dopravnom reťazci. Konkurenčná schopnosť kombinovanej dopravy. Riešením sú ucelené vlaky. Spoločnosť METRANS v poskytovaní kombinovanej prepravy kontajnerov v rámci Českej a Slovenskej republiky. Prístavy ako súčasti multimodálnej dopravy.