Demand for agricultural land in Slovakia - Dirgasová, Katarína
Zmapovanie a charakterizácia dopytu po poľnohospodárskej pôde na trhu na základe osvedčení o plnení požiadaviek na nákup poľnohospodárskej pôdy. Výskum trval 31 mesiacov. Faktoryovplyvňujúce dopyt sú: cena, kvalita pôdy, oblasť, kde sa pôda nachádza, fragmentácia vlastníctva pôdy, vzdialenosť ponúkaného pozemku od krajského sídla a veľkosť daného pozemku.