Modelling Technical and Economic Parameters in Selection of Manufacturing Devices - Daneshjo, Naqibullah, 1964-
Udržateľnosť vedy a technologického vývoja sú podmienené kontinuitou vývoja výrobných prostriedkov. Tie zohrávajú kľúčovú úlohu v štruktúre každého výrobného systému. Mechanická povaha výrobných prostriedkov je doplnená ovládacími a elektronickými zariadeniami v kontexte inteligentného priemyslu. Výber výrobných zariadení pre technologický proces, alebo technologický projekt bol dosiaľ prakticky riešený často len intuitívne. So zreteľom na zvyšovanie inteligencie, počet premenných parametrov, ktoré boli zohľadnené pri výbere výrobných zariadení, sa tak zvyšuje. Pri výbere je treba používať výpočtové techniky, rozhodovacie metódy podľa heuristických metód a ďalšie presné metodologické postupy. Prezentácia inovatívneho modelu pre optimalizáciu technických a ekonomických parametrov v roku 2009 a výber výrobných zariadení pre priemysel 4.0.