Analýza vybraných finančných ukazovateľov v zdravotníctve - Jenčová, Sylvia
Analýza finančnej situácie a financovania v odvetví zdravotníctva, v podmienkach Slovenskej republiky členené podľa SK NACE 86 – Zdravotníctvo a sociálna pomoc. Údaje o stredných hodnotách finančných metrík sú získané prostredníctvom informačného portálu Cribis Univerzálneho registra a webového analytického informačného portálu. V rámci kvantifikácie parametrov stavu zdravotníctva Slovenskej republiky sú použité zdroje prostredníctvom OECD Health Data, European Community health indicators (ECHI), WHO Global Health Observatory, Národného centra zdravotníckych informácií a Štatistického úradu SR.