Současný vývoj Schengenu: důkaz jeho krize nebo flexibility? - Novotná, Markéta
Analýza Schengenského priestoru, otázky jeho možného konca. Zásadný problém obnovy vnútorných hraničných kontrol, ktoré stelesňujú nedostatok dôvery a solidarity. Nedostatočná ochrana vonkajších hraníc.