Pracovné vzťahy v podniku - Šukalová, Viera
Manažment podniku má zodpovednosť za kvalitné pracovné vzťahy, a preto by mal vytvoriť pre ne vhodné podmienky najmä z hľadiska pozitívneho správania sa zamestnancov. Pracovné vzťahy a ich kvalita vytvárajú rámec významne ovplyvňujúci dosahovanie cieľov organizácie i pracovných a životných cieľov jednotlivých zamestnancov. Zamestnanci majú právo na kolektívne vyjednávanie prostredníctvom príslušného odborového orgánu.