Country risk from the perspective of government bonds and bonds ETFs - Dorocáková, Michaela
Po dlhovej kríze už štát nie je považovaný za bezrizikového dlžníka. Prehľad literatúry o riziku krajiny a ETF (exchange-traded funds, burzovne obchodované fondy, fondy obchodované na burze). Porovnanie rizikovosti štátnych dlhopisov s menej konzervatívnou formou investovania do dlhopisových ETF, na údajoch z vybraných európskych krajín v období 2000-2017.