Effectiveness of the local government system in the Czech republic - Černěnko, Tomáš, 1981-
Česká republika ako krajina s najvyšším počtom samosprávnych celkov na stotisíc obyvateľov v rámci krajín EÚ. Meranie efektívnosti systému miestnej samosprávy v Českej republike prostredníctvom výdavkov na administratívu a celkových výdavkov obcí (vrátane miest). Návrh optimalizačných modelov, ktoré by mohli zvýšiť efektívnosť a uvoľniť finančné prostriedky využiteľné na iné účely, a to bez dodatočného daňového zaťaženia alebo zvýšenia dlhu.