Gender není sprosté slovo. Rovnost existuje, bariéry pro ženy ale nemizí - Fránek, Tomáš
Žena, ktorá má rovnaké vzdelanie ako muž, dostáva v Českej republike výrazne nižší plat. Neexistujú výhradne mužské profesie. Ženy dokážu zvýšiť rast HDP v EÚ o miliardy. Program Erasmus+ môže pomôcť pri vzdelávaní aj v rodovej problematike. Erasmus+ stavia na medzinárodnej spolupráci. Pozitívom je rozmanitosť.