Economic value added as a modern method of measuring business performance - Jančovičová, Monika, 1991-
Sledovanie výkonnosti spoločností. Hodnotenie výkonnosti s použitím ukazovateľa ekonomickej pridanej hodnoty EVA - Economic Value Added. Nové prístupy v monitorovaní výkonnosti spoločnosti založené na tradičnom systéme (spoločnosť musí dosiahnuť požadované finančné ukazovatele - zisk, obrat alebo podiel na trhu), doplnené modernou metódou hodnotenia výkonnosti, ktorá spočíva na predpoklade, že spoločnosť je efektívna, ak dokáže dosiahnuť vopred stanovené strategické ciele.