Country risk on global stock market - Chovancová, Božena
Vzťah národných akciových trhov voči globálnemu akciovému trhu; súvis národných akciových trhov s rizikom krajiny. Analýza citlivosti volatility na akciových trhoch vo vybraných krajinách vo vzťahu k ich úverovým, ekonomickým alebo finančným rizikám. Kvantifikácia rizika po zohľadnení politického vplyvu Brexitu na britský akciový trh na údajoch z obdobia 1900–2016.