Kríza likvidity a finančná nákaza v rokoch 2007–2009: ponaučenie do budúcnosti - Titze, Miroslav
Analýza nákazy v rámci krízy likvidity 2007–2009 prostredníctvom vzájomnej interakcie medzi jednotlivými segmentmi tieňového a tradičného bankovníctva v USA, eurozóne a Veľkej Británii. Vzťahy medzi systémovo dôležitými subjektmi tieňového a tradičného bankovníctva. Analýza štruktúry finančného trhu pred vypuknutím finančnej krízy, vývoj tieňového bankovníctva a jeho závislosť na efektívnom fungovaní finančného trhu. Prenos krízy likvidity medzi jednotlivými segmentmi finančného trhu a medzibankovým trhom. Dopady na cenu likvidity na medzibankovom trhu.