Price and income demand elasticity analysis of selected goods in Slovakia - Vrtíková, Kristína
Snaha v Slovenskej republike znížiť sadzbu DPH na vybrané potravinárske výrobky na 10% s cieľom zvýšiť domácu spotrebu tohto tovaru (chlieb). Kontrola vplyvu zníženia sadzby DPH na výšku spotreby za obdobie 11 rokov (2005 - 2015). Na základe odhadovanej funkcie dopytu je možné vypočítať koeficient cenovej elasticity dopytu a príjmu. Pri zostavovaní funkcie dopytu je potrebné analyzovať správanie trhu ako celku.