Global trends in streamlining tax administration within environmental taxes - Vavrová, Katarína, 1960-
Predstavenie najdôležitejších informácií o vplyve energetiky na životné prostredie; hodnotenie ukazovateľov podľa metodiky OECD a Európskej environmentálnej agentúry (EEA). Celková daň z príjmu a narastajúca úloha environmentálnych daní. Fórum OECD o správe daní a globálnych trendoch v daňovej správe. Správa dane a poplatkov v Slovenskej republike ako dôležitá súčasť verejnej správy, jej hlavné úlohy, právne predpisy, základné princípy daňového postupu a to v porovnaní s krajinami EÚ. Procesy daňovej alebo fiškálnej kontroly na daňovom úrade.