Barriers and drivers to eco-innovation:comparative analysis of Germany, Poland and Ukraine - Hrabynskyi, Ihor
Tri hlavné skupiny bariér: externé, interné a medzinárodné faktory. Na Ukrajine je jednou z najväčších bariér korupcia verejných činiteľov. Ukrajina má najnižšiu efektivityu v eko-inovácii v porovnaní s Nemeckom a Poľskom, ale napriek rozdielom sú Poľsko a členské štáty na tom zhruba rovnako. Najdôležitejším stimulom eko-inovácie na Ukrajine sú existujúce regulácie a dane, zlepšenie reputácie spoločností na trhu a redukcia operačných nákladov na energiu, vodu a materiály.