Monetary impact of accelerated economic convergence - Hudec, Martin
Problematika menovej integrácie. Vplyv menovej integrácie na ekonomiku krajín. Pristúpenie krajín do politických a hospodárskych zväzov. Výmenný kurz ako stabilizátor v reakcii na asymetrické šoky v krajinách pred vstupom do menovej únie. Prospešné podmienky pri vstupe do menovej únie a vzdaní sa autonómnej menovej politiky.