Theoretische und praktische deutsche Sprachwissenschaft in der Gegenwart - Adamcová, Silvia, 1984-
Aktuálne trendy v nemeckej lingvistike: pojem „komunikačná kompetencia“ a komentáre k „pragmatickému a komunikačnému obratu“. Najnovšie lingvistické výskumné oblasti a trendy v jazykovom výskume. Nemčina ako cudzí jazyk v súčasnosti a jej vymedzenie od germanistiky mimo územia Nemecka.