Využitie metódy zhlukovania ako nástroj hodnotenia fakúlt na Slovensku - Lukáč, Jozef, 1991-
Určenie skupiny fakúlt vysokých škôl na Slovensku, ktoré majú podobné vlastnosti na základe zhlukovej analýzy. Metóda, ktorá bola pre proces zhlukovania vybraná bola Wardová metóda, pričom na určenie miery podobnosti skúmaných objektov bola použitá Euklidovská vzdialenosť.