Prijatie IFRS 9 v súlade s Nariadením Komisie (EÚ) č. 2016/2067 uplatniteľné pre účtovné obdobia začaté od 1.1. 2018 a nesôr - Mokošová, Daša, 1979-
Nariadením Komisie (EÚ) 2016/2067 z 22. novembra 2016. ktorým sa mení nariadenie ES č. 1126/2008, ktorým sa v súlade s nariadením Európskeho parlamentu Rady č. 1606/2002 príjmajú určité medzinárodné účtovné štandardy, pokiaľ ide o IFRS9 Finančné nástroje, sa má prejsť na model, ktorý je na účely vykazovania očakávaných strát z finančných aktív viac orientovaný na budúcnosť a zároveň má zlepšiť finančné vykazovanie finančných nástrojov s ohľadom na obavy, ktoré v tejto oblasti vznikli počas finančnej krízy.