Daňový report Slovenskej republiky 2015 - Remeta, Ján
Faktografický analytický opis daňového systému na Slovensku a jeho porovnania s ostatnými krajinami V4 a EÚ. Vývoj najdôležitejších daňových ukazovateľov v čase a v medzinárodnom porovnaní. Najvýznamnejšie daňové príjmy, opis a porovnanie základných aspektov dizajnu jednotlivých daní. Daňové medzery a ich vysvetlenie. Fiškálna decentralizácia a jej aspekty. Vývoj a súčasné trendy v správe daní a hodnotenie vývoja efektívnosti daňového systému. Nerovnosť príjmov a výsledky z analýzy progresivity daňového systému. Prehľad o rozdielnych prístupoch k zdaňovaniu práce v rámci krajín V4. Prezentácia analyzovaných údajov z doteraz nepublikovaných zdrojov.