Z manažérov sa stanú lídri len zmenou fokusu - Braudis, Brian
Povyšovanie manažérov na lídrov by sa malo začať oveľa skôr, než bude potrebná líderská pozícia. Aby mala origanizácia konkurenčnú výhodu, musí budúcemu lídrovi zabezpečiť prostredie, v ktorom nezlyhá a zároveň kultivovať jeho schopnosti. Dosahovanie zmeny fokusu v piatich oblastiach.