Začiatok cesty Saddama Husajna na vrchol politickej irackej politickej scény dva úspešné prevraty vedené stranou Baas v júli 1968 - Sorby, Karol R.
Revolúcia v Iraku v júli 1968. Príprava prevratu politickou stranou Baas. Priebeh prvého a druhého prevratu. 17. júla 1968 je iracký režim zvrhnutý armádou. Počas druhého prevratu 30.júla 1968 sa pod vedením Saddama Husajna uskutočnila čistka povstania od mužov, ktorí sa k nemu pripojili dodatočne.