Vplyv reklamy ako nástroja marketingovej komunikácie na deti - Žecová, Ivana
Reklama ako fenomén súčasnej doby. Špecifickou skupinou sú deti, na ktoré má reklama najväčší vplyv, sú tým najednoduchším objektom pre tvorcov reklamy. Veľmi citlivé na reklamu sú hlavne v predškolskom a mladšom školskom veku. Ich osobnosť je ešte vo vývoji, a preto sú ľahko ovplyvniteľní a nepoznajú ešte hodnotu peňazí. V tomto prípade tak nejde o ovplyvňovanie detí ale skôr o ich manipuláciu.