Adverse selection in insurance market: classroom experiment - Brokešová, Zuzana, 1985-
Definícia negatívneho výberu (nepriaznivý výber, adverse selection) a jeho vplyv na poistnom trhu. Priblíženie tohto komplexného a na pochopenie náročného javu študentom predmetu Poistný trh (druhý stupeň vysokoškolského štúdia študijného programu Poisťovníctvo) s využitím tzv. aktivizujúceho vyučovania - návrh a popis interaktívneho "classroom experimentu". Rozhodovací problém z pohľadu potenciálneho klienta a z pohľadu poisťovne. Vyhodnotenie classroom experimentu: sumárne vyhodnotenie správania ekonomických subjektov, výpočet užitočnosti ponuky a dopytu na poistnom trhu.