Analysis of SCR using internal model and standard formula - Strežo, Marek, 1990-
Kapitálové požiadavky na solventnosť poisťovne.Metóda Chain-ladder (CL). Základné princípy metódy Bootstrap. Modelovanie výšky celkového poistného plnenia. Výpočet SCR a porovnanie výsledkov.