Koniec nízkej mzdovej kvóty na Slovensku? - Morvay, Karol, 1973-
Typickou charakteristikou vývoja slovenskej ekonomiky v minulosti bol nízky a ďalej klesajúci podiel miezd na celkových príjmoch (tzv. mzdová kvóta). Odborná literatúra ponúka celý rad vysvetlení, prečo je podiel miezd v štruktúre príjmov v niektorých krajinách nízky. A v slovenskej ekonomike všetky podstatné faktory prítomné naozaj boli. V posledných približne 4 rokoch sa však obraz mení.