Zodpovednejšie voči budúcim generáciám: Príbeh o vzniku dlhovej brzdy a Rady pre rozpočtovú zodpovednosť - Ódor, Ľudovít
Eurokríza odhalila, ako veľmi bolestivé môže byť pre životnú úroveň obyvateľov nezodpovedné hospodárenie s verejnými financiami. Krajiny, ktoré do krízy štartovali s vysokým verejným dlhom museli prijať sériu – niekedy aj drastických – úsporných opatrení. Našťastie, Slovensko malo pri vypuknutí celoeurópskych finančných problémov relatívne nízku úroveň verejného dlhu. Navyše, počas najväčšej paniky na dlhopisových trhoch prijalo ambicióznu reformu rozpočtového rámca zavedením dlhovej brzdy a zriadením Rady pre rozpočtovú zodpovednosť.