Modely komunikačných tokov v komunikačnom systéme nadnárodných finančných inštitúcií - Szarková, Miroslava, 1951-
Vnútropodnikové komunikačné toky dcérskych podnikov nadnárodných spoločností v SR v podstate kopírujú organizačnú štruktúru nadnárodnej spoločnosti. Tri základné modely vnútropodnikovej komunikácie: priamy (jednoduchý) model komunikačných tokov podnikovej komunikácie, kruhový model a nepriamy (centralizovaný) model komunikačných tokov podnikovej komunikácie.