Behaviorálna ekonómia získala Nobelovu cenu - Péliová, Jana, 1976-
10. decembra 2017 si profesor Richard Thaler z Booth School of Business, University of Chicago prevzal v Štokholme Cenu Švédskej ríšskej banky za ekonomické vedy na pamiatku Alfreda Nobela, za prínos k rozvoju behaviorálnej ekonómie. Jeho prínos k rozvoju tejto vednej disciplíny.