Štátna pomoc v Slovenskej republike ako významný pilier konkurenčnej politiky - Tokárová, Mária
Od 1.1.2016 je účinný zákon o štátnej pomoci, ktorý obsahuje všetky náležitosti týkajúce sa poskytovania štátnej pomoci (podstatnou zmenou je, že koordinátorom pomoci už nie je MF SR, ale PMÚ SR). Základné východiská štátnej pomoci na Slovensku. Platné zásady pre poskytovanie štátnej pomoci na Slovensku: úlohy Protimonopolného úradu (PMÚ SR); pravidlá pre poskytovanie štátnej pomoci a minimálnej pomoci; poskytovateľ a príjemca štátnej pomoci; formy pomoci a schéma pomoci; pravidlá poskytovania pomoci ad hoc. Notifikácia štátnej pomoci a vymáhanie neoprávnenej štátnej pomoci na základe rozhodnutia EK.