Mäkké faktory prosperity pri etickom riadení ľudských zdrojov v organizácii - Jankelová, Nadežda, 1966-
Úlohou manažmentu je vytvárať etické prostredie v organizácii a etiku aplikovať v oblasti riadenia ľudských zdrojov. Analýza dvoch významných mäkkých nástrojov pri riešení etických problémov v oblasti riadenia ľudí, ktorými sú organizačná kultúra a etické vedenie. Väzba medzi riadením ľudských zdrojov a etickou organizačnou kultúrou. Etické vedenie ľudí ako kľúč k lepšiemu pracovnému prostrediu a sprostredkovane aj k morálnejšej spoločnosti.