Pôsobnosť, funkcie a úlohy orgánu dohľadu nad finančným trhom v Rakúskej republike - Slezáková, Andrea, 1980-
V európskych krajinách sa môžeme stretnúť s rôznymi modelmi dohľadu nad finančným trhom. V roku 2002 došlo k integrácii dohľadu nad finančným trhom v Rakúskej republike a to zriadením orgánu dohľadu nad finančným trhom (Finanzmarktaufsichtsbehörde). Táto autorita so sídlom vo Viedni vykonáva dohľad v oblasti cenných papierov, bankovníctva, poisťovníctva a dôchodkového sporenia.