The role of universities in the regional development strategies - Šipikal, Miroslav, 1976-
Analýza regionálnych stratégií univerzít v Českej a Slovenskej republike. Podpora regionálneho rozvoja zo strany univerzít. Zapojenie univerzít do procesu tvorby stratégií. Nedostatok zapojenia univerzít do rozvoja komunity v porovnaní s ich aktivitami v podnikateľskej sfére.