State of sub-saharan Africa beyond economic development - Hlavová, Natália, 1991-
Rozvoj v krajinách subsaharskej Afriky na základe indexu ľudského rozvoja. Závislosť od minerálov, koloniálna moc a súčasná politická situácia. Porovnanie subsaharskej Afriky so 48 krajinami pomocou regresnej analýzy. Závislosť na vývoze nerastných surovín a jej pozitívny vplyv na index ľudského rozvoja v regióne.