Comparison of ETF's Performance Related to the Tracking Error - Dorocáková, Michaela
Účelom indexových fondov je replikovať výnosy a riziká v najväčšom možnom rozsahu, pričom odchýlka sledovania je jednou z najsledovanejších ukazovateľov výkonnosti týchto pasívne spravovaných fondov. Opis vybraných perspektív týkajúcich sa indexovania, indexových fondov a fondov, obchodovaných na burze, aby objasnili problém odchýlky sledovania jej preskúmaním a následným porovnaním vedúcich spoločností pre správu investícií v súvislosti s rôznymi metódami používanými na jeho hodnotenie.